Petra Vlhová si napravila chuť v alpskej kombinácii na ZOH v Pjongčangu umiestnením v top 5

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová si napravila chuť v alpskej kombinácii na ZOH v juhokórejskom Pjongčangu, pričom skončila na veľmi potešujúcom 5. mieste s odstupom 2,09 sekundy.

Po kombinačnom zjazde, v ktorom mladá Liptáčka potvrdila vzostupnú krivku výkonnosti, sa nachádzala na nádejnom 13. mieste. V slalome sa snažila štvornásobná víťazka pretekov SP útočiť a ukázať sa v starej forme. To sa stále ešte len 22-ročnej Slovenke vynikajúcim výkonom podarilo. Pri svojom debute v rámci tejto disciplíny na vrcholnom podujatí sa Peťa umiestnila napokon s druhým najrýchlejším slalomom na kvalitnej piatej priečke. Mikulášanka si týmto výsledkom pripísala najvýraznejšie umiestnenie pod piatimi kruhmi.

“Som rada, že som si to v slalome trošku vylepšila môj pocit. Po tom slalome som nebola v takej pohode, takže som sa snažila podať ako taký výkon. To bolo jasné, že tam bolo treba ešte trocha zlepšiť zjazd. Strata bola veľká a musela by som vyhrať minimálne o sekundu-dve slalomové kolo. Piate miesto je OK, teraz budem mať oddych. Už trošku pociťujem únavu,” povedala pre RTVS po úspešných pretekoch Petra Vlhová.

Ďalšie olympijské zlato do lyžiarskeho klanu pridala Michelle Gisinová, Švajčiarka finišovala vo víťaznom čase 2:20,90. Na olympiáde v Soči si rozdelila v pamätnom zjazde jej sestra Dominique zlatú medailu s Tinou Mazeovou. Mikaela Shiffrinová po najcennejšom kove v obrovskom slalome získala striebro, hviezdna Američanka zaznamenala stratu 0,97 sekundy. Úradujúca majsterka sveta v alpskej kombinácii Wendy Holdenerová brala bronz, keď na svoju krajanku nestačila o 1,44 sekundy.

Elitnú päťku doplnila strieborná medailistka z obrovského slalomu a zjazdu Ragnhild Mowinckelová, ktorá obsadila štvrtú pozíciu (+1,73).

Líderka po prvej časti Lindsey Vonnová nedokončila kombinačný slalom.

Barbara Kantorová obsadila peknú 18. pozíciu, dvadsaťpäťročná lyžiarka zaknihovala odstup 9,04 sekundy. Pre rodáčku z Batizoviec je to najlepšie umiestnenie na podujatí najvyššieho rangu.

Alpské lyžovanie vyvrcholí sobotnou tímovou súťažou, v ktorej budeme chcieť nadviazať na vlaňajšie striebro z MS v St. Moritzi.

Výsledky alpskej kombinácie žien na ZOH v Pjongčangu

alpskakombinaciazOWG2018_ALP_C73E_ALPWAC—————————-

Autor: Martin Horváth

>>ZOH Pjongčang 2018 – online – Všetky novinky na jednom mieste<<<

Súťaž o okuliare Uvex a autogram Paulíny Fialkovej