ZOH Peking – preview – biatlon – štafeta 4×6 km: Slovenky budú chcieť vylepšiť sezónne maximum

Foto: Martin Horváth

Po mužoch sa v štafetových pretekoch predstavia aj ženy. Slovenská štvorica bude chcieť pod piatimi kruhmi vylepšiť tohtoročné sezónne maximum v podobe 16. miesta.

Medailistky z Pjongčangu 2018

Zlato – Bielorusko

Striebro – Švédsko

Bronz – Francúzsko

Favoritky na medaily

K favoritkám na olympijské zlato rozhodne patria Francúzsky. Bronzové z Pjogčangu podávajú v štafetách stabilné výkony, keď si na svoje konto pripísali dve výhry a dve tretie miesta. V tohtoročnej sezóne na pódiu nechýbali. V poslednej štafete pred olympiádou triumfovali Nórky, ktoré by chceli na svoj výkon nadviazať aj v Pekingu. Pod piatimi kruhmi budú chcieť získať medailu aj Rusky či Švédky. Čiernym koňom sú Bielorusky, ktoré budú hájiť zlato a môžu potrápiť svoje súperky. Šancu na medailový výsledok majú aj Česky, ktoré môžu pod piatimi kruhmi prekvapiť.

Slovenky

Najväčšou oporou slovenskej štafety bude Paulína Fialková. Rodáčka z Čierneho Balogu ukázala pod piatimi kruhmi stúpajúcu formu. V stíhacích pretekoch dokázala preniknúť do najlepšej desiatky. Do štafetových pretekov zasiahne aj jej mladšia sestra Ivona Fialková. Sesterské duo doplnia Henrieta Horvátová a Veronika Machyniaková. Slovenské kvarteto sa v Pekingu pokúsi vylepšiť 16. miesto z Hochfiltzenu v úvode sezóny. Dôležité budú strelecké položky, ktoré môžu Slovensko vyniesť bližšie k najlepšej pätnástke.

Autor: Ivana Ďurtová