ZOH Peking – preview – biatlon – vytrvalostné preteky: Na štarte kvarteto Slovákov

Foto: Martin Horváth

Zajtra sú od 9:30 na programe vytrvalostné preteky mužov na 20 kilometrov. Slovensko na štart postaví kvarteto pretekárov.

Medailisti z Pjongčangu 2018

Zlato – Johannes Thingnes Boe (NOR)

Striebro – Jakov Fak (SLO)

Bronz – Dominik Landertinger (AUT)

Favoriti na medaile

Pódium budú chcieť opanovať favorizovaní Nóri. Olympijský titul z najdlhšej trate bude obhajovať Johannes Thingnes Boe. 28 – ročný biatlonista dokázal získať zlato v Pjongčangu s dvomi streleckými chybami. Rovnaký výsledok sa môže zopakovať aj na čínskej veternej strelnici.

Ašpirantom na cenný kov je aj Tarjei Boe. Starší s bratského dua sa postavil na pódium v oboch vytrvalostných pretekoch sezóny. S dvoma druhými miestami získal malý krištáľoví glóbus za disciplínu. Na stupne víťazov môže dosiahnuť aj Sturla Holm Laegreid. Zabúdať netreba ani ja Francúzsku dvojicu Quentin Fillion Maillet a Emilien Jacquelin. Vo vytrvalostných pretekoch bude hrať dôležitú úlohu streľba, ktorá môže priniesť prekvapenia v konečných výsledkoch.

Slováci

Slovenské farby bude na trati hájiť štvorica pretekárov. Napraviť chuť po nevydarenej zmiešanej štafete si bude chcieť Michal Šima. Pre Tomáša Sklenárika pôjde po tom ako sa nedostal na trať v zmiešanej štafete olympijskú premiéru. Rovnako sa po prvýkrát pod piatimi kruhmi predstaví dvojica Šimon Bartko a Matej Baloga.

Autor: Ivana Ďurtová