Fenomenálna Petra Vlhová vybojovala víťazné double v Levi

Foto: Viktória Lichvarčíková

Fenomenálna Petra Vlhová vybojovala víťazné double vo fínskom Levi. Sobia farma slovenskej reprezentantky sa rozrastie už o piateho soba. 

Rodáčka z Liptovského Mikuláša sa ujala vedenia už po prvom kole. Do druhého kola vyrazila s náskokom 0.18 stotín sekundy. Už od úvodu trate svoj náskok postupne zvyšovala. Svoju jazdu dokázala vygradovať a cieľ preťala o 0.47 stotín sekundy pred druhou Mikaelov Shiffirinovou. Dvadsaťšesťročná Slovenka zaknihovala na zjazdovke v Levi už piaty triumf.

Američanka Mikaela Shiffinová si aj napriek chybe v strmej časti trate udržala striebornú pozíciu z prvého kola. Po šiestom mieste z prvého kola sa treťou najlepšou jazdou v druhom kole na tretí stupienok postavila Lena Duerrová. Nemka stratila +0.78 stotín sekundy.

“Milujem Levi, mám to tu veľmi rada. Bol to veľký boj, ale dokázala som to. Chcem sa poďakovať trénerovi, celému tímu i rodine, lebo bez nich by som to nedokázala. Som naozaj veľmi šťastná,” uviedla obhajkyňa veľkého glóbusu tesne po pretekoch pre Eurosport.

Výsledky slalomových pretekov v Levi

levi druhé kolo

Autor: Ivana Ďurtová