Petra Vlhová po zisku striebra v slalome: Dala som do toho všetko

Foto: Marek Hajkovský/Organizačný tím SP Jasná

Petra Vlhová zakončila majstrovstvá sveta v alpskom lyžovaní v talianskej Cortine d´Ampezzo ziskom striebra v slalome, vďaka čomu si vylepšila svoju bronzovú priečku z Aare 2019.

Aktuálna líderka celkového poradia Svetového pohára si z Cortiny d´Ampezzo odnáša dva cenné kovy strieborného lesku. „Veľmi sa teším, že sa mi podarilo získať medailu. Dnes to bolo veľmi náročné. Išlo o veľký boj v prvom aj v druhom kole. Snažila som sa dať do toho maximum. Katharina však dnes bola veľmi rýchla a nakoniec to na ňu nestačilo. V každom prípade sa veľmi teším,“ vravela pre RTVS stále ešte len 25 ročná Slovenka.

Už od stredy sa šesťnásobná medailistka zo svetových šampionátov predstaví v tréningoch zjazdu v talianskom stredisku Val di Fassa, kde sa od piatku uskutočnia dva zjazdy a super-G. „Dva týždne som musela byť plne koncentrovaná. Dala som do toho všetko. Dnes bolo veľmi teplo, čo je pre mňa trošku „zabijak“. Hodnotím to pozitívne. Samozrejme, vždy to môže byť lepšie, ale som veľmi šťastná,“ doplnila Petra Vlhová.


V slalome žien sa predstavila aj Petra Hromcová, ktorá pri svojom debute v tejto disciplíne skončila na 32. mieste.

Autor: Martin Horváth