Preview – Štafety 4×7.5 km – Muži – MS Pokljuka: Slováci sa pokúsia nadviazať na kvalitné výkony

Foto: WSW

V sobotu absolvujú štafetové preteky v slovinskej Pokljuke na 4×7.5 kilometra aj muži. Slováci sa pokúsia nadviazať na kvalitné 12. miesto z Anterselvy. Do pretekov nastúpia s číslom 15.

Obhajcovia medailí z Anterselvy 2020

Zlato – Francúzsko
Striebro – Nórsko
Bronz – Nemecko

Favoriti

Najväčšími favoritmi na titul majstrov sveta sú Francúzi, ktorí dokázali ovládnuť posledné dva štafetové preteky. Rovnako sú to Nóri, tí majú na konte jedno víťazstvo a tri druhé miesta. Je tak pravdepodobné, že o zlato sa pobijú práve tieto dve krajiny. Na zozname ašpirantov na cenné kovy sú však aj Švédi či Nemci. Na stupne víťazov sa budú chcieť pozrieť aj Rusi, ktorí majú na svojom konte jedno pódium a tri umiestnenia tesne za najlepšou trojkou. O prekvapenie sa môžu postarať Taliani, ktorí túto sezónu už raz na pódiu stáli.

Slovenskí reprezentanti

Slovenské farby bude hájiť zostava Tomáš Hasilla, Michal Šima, Šimon Bartko a Matej Baloga. Mužské kvarteto sa pokúsi nadviazať na výborné výsledky z nemeckého Oberhofu, kde sme finišovali na 13. mieste. Rovnako to bolo aj v prípade talianskej Anterselvy, kde obsadili 12. priečku. Pri dobrom výkone má tak slovenská štafeta nádej na preniknutie do najlepšej desiatky.

Program – MS Pokljuka

Štafety 4×7.5 km – muži – sobota (20.2.2021) – 15:00 (RTVS Dvojka, Eurosport, ČT Sport)

——–PODPORTE ŠPORTOVÚ ŽURNALISTIKU 2 %———-

Autor: Ivana Ďurtová