Fantastická Petra Vlhová obhájila triumf v slalome SP v Záhrebe!

Petra Vlhová Záhreb, Petra Vlhová Snežná kráľovná, Snehová kráľovná, Petra Vlhová slalom
Foto: Martin Horváth

Fantastická Petra Vlhová obhájila triumf v slalome Svetového pohára v alpskom lyžovaní v chorvátskom Záhrebe, pričom dosiahla víťazný čas 1:59,08.

Stále ešte len 25-ročná Slovenka viedla už po prvom kole a mierila za obhajobou korunky pre Snežnú kráľovnú. V druhej jazde sa Peťa snažila ísť na maximum, ako je u nej známe. Vynikajúco sa “popasovala” s nástrahami trate v úvode i v strednej pasáži, vďaka čomu zvyšovala svoj náskok. V závere náročné podmienky priniesli mladej Liptáčke komplikácie. Napokon však líderka celkového poradia i hodnotenia disciplíny dokázala zvíťaziť a pripísala si 18. prvenstvo v kariére.

“Počas druhého kola som od štartu mala hrozný pocit. Myslela som si, že som stratila náskok. Celú trať som sa trápila a spravila som obrovskú chybu. Cítila som, že som tam stratila veľa času. Keď som prešla cieľom, tak som najskôr zbadala jedenástku. Vtedy som si na milisekundu povedala, že je to stratené. Až následne som videla jednotku. Pocity sa nedajú opísať, keďže mi spadol kameň zo srdca. Veľmi sa teším. Po Semmeringu som sa necítila dobre. Dobre som sa vyspala, dnes bol nový deň. Bolo to veľmi náročné, pretože dievčatá sa držali blízko. Nakoniec, aj keď tesne, tak je to víťazstvo,” vravela pre RTVS po triumfe Petra Vlhová.

Druhé miesto obsadila Katharina Liensbergerová z Rakúska, ktorá stratila na našu pretekárku 0,05 sekundy. Stupne víťazov doplnila prvá žena slalomu v Semmeringu Michelle Gisinová, Švajčiarke namerali v cieli manko 0,22 sekundy.

Najbližšie sa lyžiarky predstavia počas víkendu v rýchlostných disciplínach v rakúskom stredisku St. Anton.

Výsledky – slalom – ženy – SP Záhreb

slalom zahreb

Autor: Martin Horváth