Petra Vlhová sa umiestnila v elitnej šestici obrovského slalomu SP v Killingtone

Foto: Martin Horváth

Petra Vlhová sa umiestnila v elitnej šestici obrovského slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní v americkom Killigtone, keď skončila na 6. mieste s odstupom 0,65 sekundy.

Po prvom kole Peťa figurovala na veľmi nádejnej druhej priečke, ktorá jej dávala veľkú šancu na pódium. V druhej jazde sa stále ešte len 24-ročná Liptáčka snažila ísť na hranici rizika. Napokon si úradujúca majsterka sveta pripísala šiestu priečku a ukázala zlepšenie oproti začiatku sezóny.

“Som nahnevaná ešte z Levi. Takisto z toho, čo sa stalo dnes. Takže mám dojem, že v tomto ročníku mi idú prvé kolá, ale nedarí sa mi v druhých. Musím len pokračovať a zajtra ísť naplno. Uvidíme, čo z toho bude, povedala pre RTVS Petra Vlhová.

Premiérové víťazstvo zaknihovala Marta Bassinová z Talianska, ktorá preťala cieľ vo víťaznom čase 1:38,19. Taliansky deň podčiarkla druhou pozíciou Federica Brignoneová, pričom mala stratu 0,26 sekundy. Tretím miestom potešila domácich fanúšikov Mikaela Shiffrinová, obhajkyňa veľkého glóbusu stratila 0,29 sekundy.

Zajtra je v Killingtone na programe slalom so začiatkom o 15:45 SEČ.

Výsledky – obrovský slalom SP v Killingtone

obrovskyslalomekillington2020AL5026RLR2

Autor: Martin Horváth