V ouvertúre SP súťaže družstiev v skokoch na lyžiach vyhralo kvarteto z Rakúska

V ouvertúre Svetového pohára v skokoch na lyžiach v poľskej Wisle v súťaži družstiev vyhralo kvarteto z Rakúska v zložení Richard Freitag, Daniel Huber, Stephan Leyhe a Karl Geiger pred Nórskom (Daniel Andre Tande, Thomas Aasen Markeng, Marius Lindvik, Robert Johansson) a domácim Poľskom (Piotr Zyla, Jakub Wolny, Kamil Stoch, Dawid Kubacki). 

Obhajcovia minuloročného prvenstva a domáci Poliaci pred skvelým publikom viedli po prvom kole o 11 bodov pred Rakúskom a Slovinskom. V druhom kole rakúsky skokani udržali svoj skokansky priemer, zatiaľ čo Jakub Wolny a Kamil Stoch z Poľska svoj tím nepodržali a padli až na tretiu priečku. Nórsko po prvom kole figurovalo na piatom mieste s odstupom 23 bodov na druhú priečku. Avšak po skvelých skokoch Tandeho, Lindvika a Johanssona všetko nad 129 metrov sa katapultovali na druhú pozíciu. Slovinsko, ktoré po úvodných štyroch skokoch bolo tretie napokon obsadilo štvrtú priečku.

Ďalšie kolo Svetového pohára v skokoch na lyžiach sa uskutoční v nedeľu 24.11. v poľskej Wisle na mostíku HS134. Na programe je individuálna súťaž so štartom o 11:30.

Kompletné výsledky Svetového pohára súťaže družstiev v poľskej Wisle:

skoky timy

Autor: Nikola Baďová

Foto: Marek Ernak