Finále SP Soldeu: V tímovej súťaži sa radovali z triumfu majstri sveta Švajčiari

Foto: Ivana Drobáňová

V tímovej súťaži v rámci finále Svetového pohára v alpskom lyžovaní v andorrskom Soldeu sa radovali z triumfu majstri sveta Švajčiari, ktorí do pretekov nominovali zostavu Aline Daniothová, Wendy Holdenerová, Daniel Yule, Ramon Zenhäusern a Sandro Simonet.

Švajčiarski reprezentanti si vo štvrťfinále poradili so Švédmi, k čomu im po remíze 2:2 dopomohol lepší súčet časov. Semifinále Helvétom prinieslo do cesty Nemcov, ktorých za sebou nechali v pomere 3:1. Vo finále museli Švajčiari dobiehať proti Nórom manko 0:2, ktoré sa alpskej veľmoci podarilo vďaka lepšiemu celkovému času zvrátiť vo svoj prospech. Švajčiarsko dnešným víťazstvom nadviazalo na zlato z MS v Aare.

Nórsko obsadilo druhé miesto v zložení Mina Fuerst Holtmanová, Thea Louise Stjernesundová, Kristin Lysdahlová, Sebastian Foss-Solevaag, Leif Kristian Nestvold-Haugen a Sebastian Foss Solevaag. Severania cestou do finále pokorili s lepším časom Francúzov pri rovnosti skóre 2:2 a Kanaďanov výsledkom 3:1.

Tretia pozícia patrila Nemcom Lene Duerrovej, Christine Geigerovej, Fabianovi Himmelsbachovi, Antonovi Tremmelovi a Alexandrovi Schmidovi, keď v malom finále zvíťazili nad Kanadou pomerom 3:2.

Zajtra sa v Andorre predstavia ženy v slalome s našou Petrou Vlhovou a muži v obrovskom slalome.

Autor: Martin Horváth