Štartová listina – stíhačka MS Östersund: Anastasia Kuzminová si chce splniť ďalší sen

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Majsterka sveta v šprinte Anastasia Kuzminová si chce v stíhacích pretekoch na MS v biatlone vo švédskom Östersunde splniť ďalší športový sen, pričom má v úmysle streliť štyri nuly.

Favoritky

Po zlatom šprinte sa na štart postaví ako prvá Anastasia Kuzminová, ktorá môže zúžitkovať svoju veľkú psychickú pohodu. Hoci sa kvôli zdravotným problémom rozmýšľalo o Nastinom nasadení, tak je pripravená zabojovať o najvyššiu priečku. Štvorpoložkové preteky vynikajúco zvláda Hanna Öbergová, domáca biatlonistka sa môže uchádzať aj o zlato. Titul majsterky sveta obhajuje bronzová zo šprintu Laura Dahlmeierová, Nemka sa však musí popasovať okrem behu a streľby taktiež s chorobou. Držiteľka striebra z piatku Ingrid Landmark Tandrevoldová môže v prípade znamenitého streleckého výkonu prekvapiť svoje súperky. O pódium by mohli zápoliť Markéta Davidová z Česka alebo sympatická Talianka Dorothea Wiererová. Bez šance nie sú na základe odstupov ani Denise Herrmannová, Tiril Eckhoffová, Kaisa Mäkäräinenová či Mona Brorssonová.

Slovenky

Najväčšie nádeje budeme vkladať do obhajkyne malého glóbusu Anastasie Kuzminovej s číslom jeden. Ivona Fialková by sa rada posunula vyššie s číslom 33. Paulína Fialková podľa najnovších informácií nebude štartovať.

Vyjadrenie Anastasie Kuzminovej pred pretekmi

Na sociálnej sieti šesťnásobná olympijská medailistka poslala svojim fanúšikom odkaz: “Ahojte priatelia! Určite viete, že som sa v piatok vo švédskom Östersunde stala majsterkou sveta v biatlone. Splnil sa mi ďalší športový sen. Bol to neskutočný, neuveriteľný úspech. Určite v ten deň som mala aj šťastie, že sa to podarilo. Dnes som rozhodnutá, znovu sa postaviť na štart stíhacích pretekov. Mám ešte jeden sen, ktorý si chcem splniť. Nevzdávam sa a idem tvrdo za svojimi snami. Prajem vám, aby ste aj vy boli trpezliví pri pokúšaní svojho šťastia. Pekný športový zážitok vám prajem!”

Program

Stíhacie preteky – 13:45 (RTVS Dvojka, Eurosport, ČT Sport) 1 Anastasia Kuzminová, 33 Ivona Fialková, 48 Paulína Fialková

Štartová listina

nastapodstihackaost19BT_C51C_1.0 (1)

Autor: Martin Horváth