Preview stíhacích pretekov žien SP v Pokljuke: Paulína Fialková štartuje v blízkosti elitných pretekárok

Foto: Ivana Drobáňová

Dnes o 14:45 sa na trať stíhacích pretekov na Svetovom pohári biatlone v slovinskej Pokljuke vydajú ženy. Paulína Fialková, ktorá má kontaktné disciplíny rada, vyštartuje ako šiesta v poradí. Anastasia Kuzminová podobne ako v šprinte sa predstaví s červeným číslom.

Favoritky

Najväčšou favoritkou pretekov bude rýchlonohá Kaisa Mäkäräinenová, v minulej sezóne skončila v celkovom hodnotení disciplíny druhá. So stratou necelých pätnásť sekúnd bude Fínku stíhať vynikajúca a rýchla strelkyňa Dorothea Wiererová. Na dobré výkony z minulej sezóny by chcela nadviazať tretia zo šprintu Justine Braizsová.  Z dobrej šiestej pozície so stratou 49 sekúnd bude útočiť na vysoké priečky aj naša Paulína Fialková. Druhá Talianka, ktorá by chcela siahať na najvyššie pozície bude Lisa Vitozziová. Prekvapiť by mohla aj stabilná strelkyňa z Ukrajiny Olena Pidrušná. Z nižších pozícií budú atakovať napríklad obhajkyňa malého glóbsu Anastasia Kuzminová alebo druhá z individuálu Monika Hojniszová.

Foto: Ivana Drobáňová

Slovenky

Naším najžeravejším želiezkom v ohni v týchto pretekoch bude Paulína Fialková, ktorá na prvú priečku necelých päťdesiat sekúnd. Staršia “Fialka” má kontaktné preteky v obľube, v prebiehajúcej sezóne ukazuje vynikajúci beh, pričom v šprinte mala druhý najrýchlejší bežecký čas a kvalitnú streľbu. Šesťnásobná olympijska medailistka Anastasia Kuzminová sa do pretekov vydá z osemnásteho miesta so stratou 1:13 na Kaisu Mäkäräinenovú. Na týchto pretekoch sa nepredstavia Terka Poliaková ani Ivona Fialková, v šprinte skončili tesne za elitnou šesťdesiatkou na 64. resp. 67. mieste.

Štartová listina

stihackazenypok18BT_C51C_1.0

Autor: Ivana Drobáňová