Krasokorčuľovanie: Tanečný pár Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley sa rozhodli ukončiť spoločnú kariéru

Zimbio.com

Slovenskí tanečníci na ľade Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley sa po vydarenej olympijskej sezóne rozhodli ukončiť svoju spoluprácu na amatérskom ľade.

Informovali o tom v pondelok na svojej facebookovej stránke: “Ahojte všetci! Lucie a ja by sme Vám chceli oznámiť naše rozhodnutie o ukončení spoločnej kariéry. Pevne veríme, že láska k tomuto športu, emócie a odhodlanie k dosiahnutiu našich cieľov vám priniesli veľa radosti a boli inšpiráciou pre mladšie generácie! Ďakujeme všetkým, ktorí nám verili, podporovali a sledovali nás počas našej dvojročnej ceste!”

Pár sa dal dokopy v júli 2016, keď sa rozhodla ukončiť kariéru vtedajšia partnerka Lukáša, Talianka Federica Testová.

Zimbio.com

Aj napriek krátkej spoločnej spolupráci majú Lucie a Lukáš na konte veľa skvelých úspechov. Šieste miesto z Nebelhorn Trophy 2017 v nemeckom Oberstdorfe, čím sa zároveň dokázali kvalifikovať aj na olympijské hry do Pjongčangu. V nabitej konkurencii sa im podarilo postúpiť aj do voľných tancov, keď bezchybným krátkym tancom získali 19. miesto. Hoci napokon obsadili konečné 20. miesto, svoj cieľ predviesť oba programy na olympijskom ľade si splnili.

Za krátky čas získali víťazstvo na 31. ročníku Volvo Open Cup v Rige 2016, keď sa na súťažnom ľade predviedli spolu iba po tretí krát. Do zbierky si pripísali tiež tretie miesto na CS Warsaw Cup.

Životné maximum 59,75 bodov v krátkych tancoch si vytvorili v Pjongčangu pod olympijskými kruhmi. Osobný rekord vo voľných jazdách 87,25 bodov vytvorili na Nebelhorn Trophy spolu aj so súčtom bodov 143,22.

Na majstrovstvách Európy 2017 v Ostrave obsadili 16. miesto a tento rok im patrila 17. priečka.

Autor: Ivana Ďurtová