SP Kronplatz: Viktoria Rebensburgová vyhrala obrovský slalom a oblečie si červený dres

Viktoria Rebensburgová vyhrala časom 2:06,19 obrovský slalom Svetového pohára v alpskom lyžovaní v talianskom stredisku Kronplatz, vďaka čomu si oblečie červený dres pre líderku disciplíny.

Nemecká reprezentantka sa po prvom kole nachádzala na 3. priečke len o 0,09 sekundy za prekvapujúcou líderkou Ragnhild Mowinckelovou. V druhom kole predviedla olympijská víťazka v rámci “obráku” z Vancouveru 2010 perfektnú jazdu, vďaka ktorej tesne zvíťazila. Pre 28-ročnú Nemku je to 16. víťazstvo v kariére, z toho 3. v tomto ročníku. Dnes sa Viktoria Rebensburgová takisto dostala na čelo klasifikácie obrovského slalomu o 37 bodov pred Mikaelu Shiffrinovú, ktorá dnes vypadla v prvom kole.

Druhým miestom prekvapila Ragnhil Mowinckelová z Nórska (+0,03), čím si vytvorila nové kariérne maximum. Na pódium sa taktiež postavila tretia Federica Brignoneová, domáca pretekárka finišovala so stratou 0,66 sekundy.

Petra Vlhová mala po prvom kole nakročené k veľmi dobrému výsledku, keďže figurovala na 8. priečke. V druhom kole však rodáčka z Liptovského Mikuláša musela v spodnej časti trate výrazne korigovať smer jazdy a napokon obsadila 23. miesto s odstupom 3,75 sekundy.

Výsledky obrovského slalomu SP v talianskom stredisku Kronplatz

Kompletné výsledky: Obrovský slalom – Kronplatz

Autor: Martin Horváth