SP Drážďany: Víkend bol v réžii Federica Pellegrina


Víkend v rámci Svetového pohára v behu na lyžiach v nemeckých Drážďanoch bol v réžii Federica Pellegrina, ktorý si odniesol dva triumfy.

Sobotný šprint žien voľnou technikou opanovala Hanna Falková zo Švédska pred krajankou Majou Dahlqvistovou a Sophie Caldwellovou z USA.

Medzi mužmi sa radoval z víťazstva zmienený Federico Pellegrino z Talianska, garde na pódiu mu robili vedúci muž SP Johannes Hoesflot Klaebo z Nórska a Lucas Chavanat z Francúzska. Slovenských bežcov na lyžiach Miroslava Šuleka a Andreja Segeča klasifikovali na 65. resp. 66. priečke.

Dnešný tímový šprint žien dopadol najlepšie pre dvojicu Ida Ingemarsdotterová a Maja Dahlqvistová s označením Švédsko II, druhé skončili ich krajanky z tímu Švédsko I Hanna Falková so Stinou Nilssonovou. Na stupňoch víťazov stáli takisto tretie Američanky Ida Sargentová so Sophie Caldwellovou.

V mužskom tímovom šprinte boli najrýchlejší talianski pretekári Dietmar Noeckler a Federico Pellegrino, pričom zvíťazili pred švédskym duom Emil Joensson-Teodor Petersson a Rusmi Andrejom Krasnovom s Glebom Retivychom.

Slovenskí reprezentanti Andrej Segeč a Miroslav Šulek obsadili konečné 24. miesto.

Kompletné výsledky šprint voľne – ženy: Šprint – ženy
Kompletné výsledky šprint voľne – muži: Šprint – muži
Kompletné výsledky tímový šprint – ženy: Tímový šprint – ženy
Kompletné výsledky tímový šprint – muži: Tímový šprint – muži

Autor: Martin Horváth