Paulína Fialková zavŕšila úspešné MS v letnom biatlone v Čajkovskom bronzom v “stíhačke”!

Paulína Fialková zavŕšila úspešné MS v letnom biatlone v Čajkovskom bronzom v “stíhačke”!

Slovenská reprezentantka Paulína Fialková zavŕšila úspešné MS v letnom biatlone v ruskom Čajkovskom skvelým bronz, pričom pri bilancii 1+2+2+0 preťala v stíhacích pretekoch cieľ s odstupom 27,2 sekundy.

Strieborná medailistka z mixu a šprintu začala s jednou chybičkou na “ležke”, stále však bola bok po boku s druhou Dmitrievovou. Na druhej streľbe rodáčka z Čierneho Balogu minula dvakrát, čo pre ňu značilo priebežné štvrté miesto. Prvá “stojka” priniesla 24-ročnej pretekárka dva trestné okruhy a nachádzala sa na 8. pozícii. Poslednú streleckú položku sympatická Slovenka s prehľadom vybielila, vďaka čomu sa radovala z bronzu. V každej disciplíne, v ktorej Paulína Fialková nastúpila, brala cenný kov(striebro – mix, šprint, bronz – stíhacie preteky).

Domáca Svetlana Slepcovová sa rozlúčila s kariérou zlatom, keď finišovala vo víťaznom čase 31:26,7 pri streľbe 0+0+3+2. Ruska sa stala taktiež najúspešnejšou biatlonistkou celého svetového šampionátu, keďže získala z troch štartov tri zlaté medaily. Kov strieborného lesku putuje na Ukrajinu zásluhou Nadie Bielkinovej, ktorá zaznamenala s bilanciou 2+0+0+0 stratu 10,9 sekundy.

Ivona Fialková bola klasifikovaná na 18. pozícii, mladšia zo sesterskej dvojice zaknihovala so streleckým počinom 2+1+2+1 odstup 4:05,1.

Výsledky stíhacích pretekov žien na 10 km na MS v letnom biatlone v ruskom Čajkovskom

Autor: Martin Horváth