Majstrami Slovenska v slalome sa v Koutoch stali Adam Žampa a Barbara Kantorová

Majstrami Slovenska v slalome sa v Koutoch stali Adam Žampa a Barbara Kantorová

adamzampavailms

Dnes sa konali Majstrovstvá Slovenska v alpskom lyžovaní v disciplíne slalom na spoločne organizovaných pretekoch spolu s Českom v českých Koutoch.

V kategórii mužov zvíťazila slovenská jednotka Adam Žampa, pričom dosiahol čas 1:34,49. Strieborný skončil jeho brat Andreas Žampa, ktorý nestačil na slovenského šampióna o 3,08 sekundy. Bronz si z Koutov odnáša Jakub Kupčok, keď na 24-ročného ostrieľaného pretekára stratil 6,10 sekundy.

Spomedzi žien vyhrala pri neúčasti Veroniky Velez-Zuzulovej a Petry Vlhovej Barbara Kantorová, ktorá zaznamenala čas 2:01,64. Petra Hromcová obsadila druhú pozíciu, pričom prišla do cieľa s odstupom 2,93 sekundy na víťazku slovenského hodnotenia. Petre Lubyovej sa ušiel tretí post, keď jej odstup na Barbaru Kantorovú mal hodnotu 4,90 sekundy.

Celkovo sa v mužskom slalome radoval z víťazstva Kryštof Krýzl z Česka časom 1:34,38 pred Mihom Kuernerom zo Slovinska (+0,09) a našim Adamom Žampom (+0,11).

Celkový primát si v dámskych pretekoch pripísala v súčte oboch kôl Gabriela Capová z Česka časom 1:55,83 pred dvojicou krajaniek Veronikou Rudolfovou (+1,47) a Veronikou Čamkovou (+3,23).

Spoločné Majstrovstvá Česka a Slovenska sa od zajtra presúvajú do Špindlerovho Mlýna.

Celkové výsledky Majstrovstiev Slovenska v alpskom lyžovaní v disciplíne slalom mužov v českých Koutoch:msrslalomkoutymuzi

Celkové výsledky Majstrovstiev Slovenska v alpskom lyžovaní v disciplíne slalom žien v českých Koutoch:msrslalomkouty