V Obertilliachu sa predstavili štyria biatlonisti, Kazár dolaďuje formu do Pokljuky, chce zabojovať o “masák“.

V Obertilliachu sa predstavili štyria biatlonisti, Kazár dolaďuje formu do Pokljuky, chce zabojovať o “masák“.

kazo

Slovenskí reprezentanti Matej Kazár a Miroslav Matiaško si pred 3. kolom Svetového pohára v Pokljuke odskočili na vytrvalostné preteky v rámci IBU cupu do rakúskeho Obertilliachu. Doplnili ich mladíci Michal Šíma a Michal Kubaliak.

Z trati dlhej 20 km s prvenstvo odnáša Ukrajinec Vitalij Kilchytsky (1+0+0+0) pred Rakúšanom Svenom Grosseggerom (1+0+0+1) a Rusom Petrom Pasčenkom (0+1+0+0).

Matej Kazár obsadil v štartovnom poli 126 pretekárov pekné 8. miesto, keď zaváhal na prvých dvoch streleckých položkách a minul tri terče, do cieľa prišiel so stratou +2:12.3. Ďalší biatlonista, ktorý sa predstavil v 2. kole SP v Hochfilezen, Miroslav Matiaško, minul rovnako trikrát a umiestnil sa 14. so stratou +2:22.5. Naši reprezentanti cestujú do Pokljuky, kde sa už v piatok konajú rýchlostné preteky. Ak sa Matej Kazár umiestni na vyššie bodovaných priečkach je tu možnosť, že sa predstaví v nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom, kde zabojuje tridsiatka najlepších biatlonistov. Momentálne sa so 54 bodmi nachádza na 36. mieste.

Michal Šíma v dnešných vytrvalostných pretekoch minule iba jeden terč, avšak bežecky nestačil. Do cieľa prišiel so stratou +3:42.7 ma 28. mieste. Michal Kubaliak minul dovedna štyrikrát, na každej položke jeden terč. Strata +7:12.8  ho však odsunula na 73. priečku.

V Obertilliachu pokračujú preteky rýchlostnými pretekmi a zmiešanou štafetou.

Foto: Facebook