Gabriela Soukalová sa vydala!

Gabriela Soukalová sa vydala!

ELE633f29_DSC_0641Kráľovná biatlonovej sezóny Gabriela Soukalová sa dnes vydala za svojho priateľa bedmintonistu Petra Koukala, pričom do nového ročníka už vstúpi pod menom manžela Koukalová. Obrad sa konal v nedostavanom neogotickom kostole v Panenskom Týnci a svadobná hostina v neďalekom Zichovskom pivovare.

“Nie je to žiadne impulzívne rozhodnutie, svadbu sme pripravovali niekoľko mesiacov. Priateľom sme nič netajili, našťastie máme okolo seba ľudí, ktorí dokážu udržať tajomstvo. Termín sme si vybrali tak, aby vyhovoval našim športovým kalendárom a nezľakli sme sa ani povier, ktoré sa viažu k máju alebo k piatku trinásteho,” uviedli novomanželia v tlačovej správe.

Svadba sa uskutočnila rok potom, čo Koukal požiadal Soukalovú o ruku: “Bolo to romantické prekvapenie na Žižkovskej veži v Prahe, jeden z najkrajších večerov v mojom živote. Celý Svetový pohár som tak jazdila ako zasnúbená slečna. Možno aj preto sa mi tak darilo.”

Svadobné dary novomanželia oželeli, namiesto toho požiadali svadobčanov, aby prispeli na dobrú vec. “Rozhodli sme sa vyhlásiť zbierku na malého Peťa a jeho maminku, ktorí prišli pri vážnej autonehode o tatinka a sami si z nej odniesli trvalé následky. Peťo skončil na vozíku, a preto potrebujú upraviť byť, kúpiť špeciálne pomôcky pre hendikepovaných a hlavne ďalšie financie na náklady spojené s rehabilitáciou,” dodal Koukal.

“Prírastok do rodiny nečakáme, všetko má svoj čas. Človek niekedy osudu nerozkáže, ale ja už mám veľkú chuť do súťaženia. Ďalším športovým cieľom sú olympijské hry 2018 v Kórei,” prezradila pani Koukalová.

Zdroj: lidovky.cz

Autor: Martin Horváth